آموزش نحوه آبیاری زعفران + زمان دقیق آبیاری زعفران

همه با زعفران طلای سرخ زمین های کشاورزی آشنا هستند و از اهمیت آن در کشور خبر دارند. در بحث ها و گفتگوهای دوستانه شاید این استدلال را شنیده باشید که برای کشت و برداشت زعفران نیازی به آبیاری نیست و می توان آن را به صورت دیم به دست آورد. درست است که این طلای سرخ به آب کمی نیاز دارد، اما اگر در آبیاری آن غفلت کنید، بازده خوبی به دست نخواهید آورد. شما در این مطلب با نحوه آبیاری زعفران و زمان دقیق آن بیشتر آشنا خواهید شد.

برای خرید و اطلاع از قیمت انواع زعفران میتوانید به لینک خرید زعفران اصل مراجعه و سفارش خود را ثبت نمایید.

مراحل آبیاری زعفران

نحوه آبیاری زعفران

حتما می دانید که این گیاه باارزش در فصل های پاییز و زمستان رشد می کند و همین مسئله باعث شده تا به آب کمی برای شکوفایی نیاز داشته باشد. ممکن است در برخی مناطق تنها با آب باران و برف حاصل برداشت شود، اما با کوددهی و آبیاری دقیق محصول بیشتری به دست خواهد آمد. مراحل خاصی برای این کار وجود دارد که هر فردی که بخواهد در این زمینه فعالیت کند، باید آن مراحل را به طور دقیق انجام دهد. در ادامه زمان آبیاری زعفران در مراحل مختلف را شرح می دهیم.

  • مرحله اول

اولین ابیاری زعفران به بسار آب مشهور است. این آبیاری باعث می شود تا گیاه از خواب ظاهری بیدار شود و دلیل شوک سرمایی است که با این کار به آن وارد می شود. چرخه رشد گیاه با این کار شروع می شود. اگر این کار در زمان مناسب انجام نشود، گیاه به جای گلدهی، رشد خود را در مسیر رویشی ادامه می دهد. به منظور اینکه خواب پیاز این گیاه به طور کامل شکسته شود، باید این گیاه طی دو هفته در دمای 17درجه سانتی گراد قرار بگیرد. در مناطق سردسیر رسیدن به این دما آسان تر از مناطق گرمسیر است. همین مسئله زمان دقیق آبیاری را در اقلیم های مختلف تغییر می دهد.

مناسب ترین دما برای آبیاری اول زعفران 12 درجه است که در اقلیم های سردسیر از 10 شهریور تا اول مهر زمان مناسبی است. در اقلیم های معتدل 20 شهریور تا 15 مهرماه بهتر است این کار انجام شود. در اقلیم های گرمسیر بهترین زمان آبیاری اول اول مهر تا بیست وپنجم آن است. برای جلوگیری از سرمازدگی می توان در مناطق سردسیر این کار را کمی زودتر شروع کرد. میزان آبیاری در این مرحله عمیق و سنگین می باشد.

پیشنهاد میشود برای دانستن عوارض زعفران برای بدن به مقاله نوشته شده زعفران توکلی با عنوان مضرات زعفران برای زنان و مردان مراجعه نمایید.

  • مرحله دوم

به این مرحله از آبیاری زعفران، زاج آب نیز گفته می شود که اهمیت بسیار بالایی دارد. به میزانی آب داده می شود که تنها زمین خیس شود. دلیل این امر آن است که در عمق خاک رطوبت کافی از مرحله اول وجود دارد و نیازی نیست دوباره به آن عمق آب داده شود. پس از 14 روز از برداشت زعفران باید شما وارد فاز مرحله دوم آبیاری شوید. در صورتی که مزرعه گلدهی نداشته باشد، اگر برگ های تیج ها رشد داشته باشند، بهتر است از کود زاج آب بهره ببرید. رشد 10 سانتی متری تیج ها و تبدیل رنگ آنها به سبز تیره نوید آن است که زمان زاج آب فرا رسیده است.

اگر میخواهید درباره ارتباط زعفران و تپش قلب بیشتر بدانید به مقاله نوشته شده توسط زعفران توکلی مراجعه نمایید.

زمان ابیاری زعفران

  • مرحله سوم

افرادی هستند که می پرسند آبیاری زعفران چگونه است و از زحمت آن مطلع نیستند. در گام سوم که به وجین آب معروف است، بار دیگر باید آبیاری انجام شود. علف های هرز در مزرعه مزاحمان اصلی رشد گیاه هستند. برای رهایی از دست آنها که اغلب در اوایل اسفند خودشان را نشان می دهند، باید یک مرحله دیگر آبیاری انجام شود. با این کار مسیرها گاو رو می شوند و حذف علف های هرز به راحتی انجام می شود.

زعفران خوراکی بسیار مفیدی برای سلامتی است حالا گر میخواهیم ببینیم بهترین زعفران دنیا مال کجاست به مقاله نوشته شده توسط زعفران توکلی مراجعه نمایید.

  • مرحله چهارم

به این مرحله زرد آب گفته می شود که با زرد شدن برگ های زعفران این آبیاری آغاز می شود. این آبیاری در اواسط یا اواخر فروردین انجام می شود و آخرین آب دهی به گیاه زعفران است. پس از این مرحله باید به پیاز گیاه اجازه خواب داد و نباید هیچ آبی به آن داده شود. آب دادن در این مدت باعث پوسیدگی پیاز زعفران می شود.

پیشنهاد میکنیم این مراحل را به صورت تصویری هم مشاهده کنید:

 

پیشنهاد میشود برای آشنایی با خواص و فواید کلاله زعفران به کلاله زعفران چیست؟ مراجعه نمایید.

زمان و نحوه ابیاری زعفران

نکات آبیاری زعفران

در این مجال به چند نکته مهم در مورد آبیاری اشاره می کنیم تا شما با تاکید این مطالب متوجه اهمیت آنها شوید. نکته اول این است که حتما توجه داشته باشید که هنگام آبیاری باید حدود 48 ساعت اخیر دما کمتر از 12 درجه سانتی گراد باشد، در غیر اینصورت نتیجه مطلوبی کسب نخواهد شد.به هیچ وجه پس از مرحله چهارم مزرعه را آب ندهید. مرحله سوم آبیاری باید پس از وجین کردن و کوددهی انجام شود که برخی افراد به این مورد توجه نمی کنند و حاصل خوبی به دست نمی آورند. نکته آخر و مهم این است که مطالب ارائه شده، مطالبی است که به صورت کلی بیان شد.

ممکن است در هر منطقه ابتکارات و نوآوری های جدیدی وجود داشته باشد تا بازده بالا به دست آورد.شما با شخصی سازی می توانید بازده محصول را چندین برابر کنید، فقط به یاد داشته باشید که باید با افراد با تجربه مشورت کنید و سپس اقدام نمایید.

طریقه پرورش گلخانه ای زعفران را میتوانید در مقاله نوشته شده ما با عنوان مراحل کشت زعفران گلخانه ای  مطالعه نمایید.

آبیاری زعفران چگونه است

جمع بندی

یکی از گیاهان با ارزش که در آشپزی ایرانی طرفداران زیادی دارد، زعفران است. این گیاه به دلیل باارزش بودن به طلای سرخ معروف است. مزارع زیادی در کشور برای تولید این محصول به کار گرفته شده اند و افراد زیادی برای پرورش آن دوره های مختلف را گذرانده اند. آبیاری زعفران به دقت و ظرافت خاصی نیاز دارد که در این مقاله به مراحل کلی آن اشاره کردیم. هر مرحله اهمیت خاصی در میزان باردهی محصول دارد و نباید از هیچ کدام غفلت کرد. شما نیز می توانید با مشاوره با افراد با تجربه کار تولید زعفران را شروع کنید.

آبیاری زعفران

سوالات متداول

1- بهترین زمان آبیاری زعفران در مناطق سردسیر و گرمسیر چه موقعی است؟

آبیاری زعفران بسته به منطقه کشت آن نیاز به 1 تا 4 مرتبه آبیاری دارد. در کشور ایران به دلیل وجود بارندگی دو مرتبه هم کافی است. مرحله اول آبیاری زعفران در مناطق گرمسیر در اواخر مهرماه و آبیاری زعفران در مناطق سردسیر در اوایل مهر ماه انجام میشود. در مرحله دوم یعنی بعد از پایان برداشت گل‌های زعفران، آبیاری اواخر آبان‌ماه و اوایل آذر ماه انجام می شود. زمان آبیاری زعفران در مشهد هم مثل مناطق گرمسیر است.

2- دفعات آبیاری زعفران چقدر است؟

بستگی به منطقه کشت زعفران دارد. این دفعات از 1 تا 4 بار متغیر است اما در کشور ایران به طور معمول نیاز به دو مرتبه ابیاری دارد.

3- میزان آبیاری زعفران چقدر باید باشد؟

این گیاه باارزش در فصل های پاییز و زمستان رشد می کند و همین مسئله باعث شده تا به آب کمی برای شکوفایی نیاز داشته باشد. ممکن است در برخی مناطق تنها با آب باران و برف حاصل برداشت شود، اما با کوددهی و آبیاری دقیق محصول بیشتری به دست خواهد آمد.

 

seoadmin
دیدگاه کاربران
6 دیدگاه
  • امیر محمد ۱۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱:۵۰ ب٫ظ

    اگه دمای هوای شهری که توش زندگی میکنیم خیلی پایین باشه مثلا منفی 2 ابیاری زعفران به چه صورت میشه؟

    • adminkamali ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۳:۴۷ ب٫ظ

      سلام وقتتون بخیر
      دما – نور و رطوبت همه با هم نیاز می باشد

  • شهین ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۲:۳۰ ب٫ظ

    درود
    بهترین زمان آبیاری زعفران چه وقتیه؟

    • adminkamali ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۸:۰۵ ق٫ظ

      سلام وقتتون بخیر
      بستگی به اب و هوا ی منطقه دارد

  • فرناز ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۹:۲۴ ب٫ظ

    من تمامی مراحل کاشت و آبیاری را انجام دادم ولی فقط برگ سبز دارم و از گل خبری نیست. چرا؟؟؟؟

    • adminkamali ۲۶ آذر ۱۴۰۲ / ۵:۰۹ ب٫ظ

      باید از مراکز وابسته به جهادکشاورزی سوال
      کنید یا گیاه پزشک ها تا کاملا راهنمایی بشین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *